Industriële elementen in huis zijn momenteel een populaire trend in de interieurwereld. Deze stijl, geïnspireerd door oude fabrieken en industriële gebouwen, brengt een stoere en robuuste uitstraling naar je interieur.

De industriële look als trend in 2023

De industriële look heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen en zal ook in 2023 een trend blijven. Het is een stijl die teruggrijpt naar de rauwe en ruwe esthetiek van oude industriële gebouwen, zoals fabrieken en lofts. Kenmerkend voor deze stijl zijn ruwe materialen, zoals metaal, beton en baksteen, gecombineerd met strakke lijnen en minimalistische elementen. Het resultaat is een stoere en gedurfde uitstraling die zowel modern als tijdloos is.

Wanden en het plafond

Een van de belangrijkste aspecten van de industriële look is het gebruik van ruwe en onbewerkte materialen op de wanden en het plafond. Denk aan bakstenen muren, betonnen afwerkingen of zelfs onafgewerkte gipsplaten. Deze elementen voegen textuur en karakter toe aan de ruimte en brengen de industriële sfeer tot leven. Je kunt ervoor kiezen om de originele wanden en plafonds in je huis bloot te leggen of gebruik te maken van speciale verf- en behandeltechnieken om de gewenste look te creëren.

Kasten en opbergruimtes

Industriële elementen kunnen ook worden toegepast op kasten en opbergruimtes in je huis. Kies bijvoorbeeld voor metalen kasten met een verweerde afwerking of open rekken gemaakt van steigerbuizen en houten planken. Deze meubelstukken passen perfect bij de industriële stijl en bieden tegelijkertijd functionele opbergruimte. Je kunt ze gebruiken in de keuken, woonkamer, slaapkamer of zelfs de badkamer om een stoere en georganiseerde uitstraling te creëren.

Industriële verlichting

Verlichting speelt een cruciale rol bij het creëren van de juiste sfeer in een industriële ruimte. Kies voor lampen met een ruwe afwerking en blootliggende lampen. Denk bijvoorbeeld aan hanglampen met metalen kappen, wandlampen met een vintage uitstraling of industriële vloerlampen met een verstelbaar mechanisme. Deze lampen voegen niet alleen functioneel licht toe, maar dienen ook als decoratieve elementen die perfect passen bij de industriële look.

Accessoires die passen bij de look

Om de industriële sfeer in huis compleet te maken, kun je verschillende accessoires toevoegen die passen bij deze stijl. Denk bijvoorbeeld aan vintage industriële klokken, metalen wanddecoraties, of oude fabriekslampen als decoratieve accenten. Ook vintage meubelstukken, zoals een verweerde leren bank of een metalen salontafel, passen perfect bij de industriële uitstraling.

Daarnaast kun je gebruik maken van textiel en stoffen in neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit. Denk aan stoere kussens met ruwe stoffen, zoals canvas of denim, en dikke gebreide dekens voor een extra dosis comfort. Deze accessoires voegen niet alleen warmte en gezelligheid toe aan de ruimte, maar versterken ook de industriële uitstraling.

Misschien vind je deze blogs wel leuk: