Voor sommige mensen is hun tuin hun lief en leed. Daarom kan het moeilijk hier afscheid van te nemen bij een verhuizing. Gelukkig is er voor deze mensen de oplossing: je kunt de tuin gewoon mee verhuizen! Ga jij verhuizen en wil je jouw tuin ook niet achterlaten? Lees dan verder en gebruik deze tips!

Voor de verhuizing

Wanneer je gaat verhuizen betekent dit heel veel plannen, en niks is anders waar bij het verhuizen van je tuin. Als eerste is het belangrijk dat je plan van aanpak maakt. Bepaal waar je planten, bomen, gazon en andere elementen wilt plaatsen. Dit zal je helpen bij het plannen van de verhuizing en het bepalen van de benodigde materialen.

Daarna wordt het tijd om de planten en vetplanten in je tuin uit te graven. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk wortels probeert te behouden. Plaats ze in emmers of potten met vochtige aarde om ze tijdens het transport te beschermen. Vergeet niet om ze na het verplanten voldoende water te geven.  Als je gras hebt, moet je een deel van het gazon verplaatsen. Snijd het gras in vierkante stukken uit.

Zorg ervoor dat je je tuingereedschap goed inpakt en beschermt tijdens de verhuizing. Reinig ze en verwijder eventuele aarde of vuil om verspreiding van ziekten te voorkomen. Wikkel scherpe gereedschappen in doeken of plaats ze in speciale beschermhoezen. Als je een grote tuin hebt, kan het verstandig zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen dat gespecialiseerd is in het verhuizen van tuinen. Ze hebben de juiste apparatuur en kennis om de klus efficiënt en veilig uit te voeren.

Na de verhuizing

De timing van de verhuizing is ontzettend belangrijk. Probeer de verhuizing van je tuin te plannen op een moment dat de planten in rust zijn, bijvoorbeeld in het vroege voorjaar of de herfst. Dit verkleint het risico op stress en zorgt ervoor dat de planten beter kunnen herstellen. Er zijn nog een aantal punten waar je rekening mee kunt houden na de verhuizing van je tuin:

  1. Verzorging van planten: Geef je planten voldoende water en verzorging in de eerste weken na de verhuizing.
  2. Bodemvoorbereiding: Controleer de kwaliteit van de bodem op je nieuwe locatie.
  3. Planten opnieuw indelen: Overweeg de optimale indeling van je nieuwe tuin. Denk na over de behoeften van je planten, zoals zonlicht en bodemvochtigheid.
  4. Onderhoud van de nieuwe tuin: Blijf je nieuwe tuin goed verzorgen en onderhouden.
  5. Geduld hebben: Het kan even duren voordat je nieuwe tuin volledig tot bloei komt en zijn volledige schoonheid bereikt. Wees geduldig en geef je tuin de tijd om zich te vestigen en te groeien.

Door deze tips te volgen, kun je je tuin succesvol verhuizen naar een nieuwe locatie. Vergeet niet geduldig te zijn, want het kan even duren voordat je tuin weer volledig tot bloei komt op zijn nieuwe plek.

Wil je meer handige tips en informatie voor verhuizen? Neem dan eens een kijkje op deze website.