Waterontharder en een betere huidverzorging

Water is een belangrijke factor als we het hebben over hygiëne en huidverzorging. Maar de kwaliteit van water waarmee we ons wassen is even belangrijk als de producten die we gebruiken voor ons huid. Zo kan hard water verschillende huidproblemen veroorzaken. In deze blog bespreken we hoe waterontharders huidproblemen kunnen verminderen en kunnen bijdragen aan een gezondere huid.

Het effect van hard water op de huid

Bij het gebruiken van hard water blijven er vaak mineralen achter op de huid wat de natuurlijke balans kan verstoren. Zo kunnen er irritaties ontstaan zoals droogheid, jeuk of eczeem en acne. Ook kunnen de mineralen ervoor zorgen dat shampoo en zeep minder goed schuimen waardoor er film op de huid achterblijft en je poriën verstoppen.

De voordelen van zacht water

Bij het gebruiken van een waterontharder zorg je ervoor dat hard water in zacht water wordt omgezet. Dit gebeurt door mineralen zoals calcium en magnesium te verwijderen of te neutraliseren. Naast dat het fijn is voor de duur van huishoudelijke apparaten heeft het ook wat voordelen voor de huid.

 Minder zeep en een betere hydratatie.

Ten eerste heb je oor zacht water minder shampoo en zeep nodig om het te laten schuimen. Hierdoor zal je huid minder snel geïrriteerd worden. Het spoelt makkelijk weg en ook blijven er geen zeepresten hangen. Ook is zacht water effectiever om je huid te hydrateren doordat zacht water makkelijk je huid binnendringt en je hierdoor een natuurlijke vochtbalans blijft houden.

Verlichting van huidproblemen

Na het gebruiken van zacht water merken veel mensen dat hun eczeem en acne verminderd of zelfs verdwijnt nadat ze een waterontharder in huis hebben gehaald.

Zachtere huid

Ook zijn er veel mensen die na het gebruik van een waterontharder feedback geven dat hun huid zachter aanvoelt. Dit komt doordat er geen blootstelling aan agressieve mineralen zijn waardoor de huid zijn natuurlijke zachtheid behoudt.

Implementatie van een waterontharder in uw huishouden

De installatie van een waterontharder kan even duur zijn, maar uiteindelijk win je er veel van terug op lange termijn. Om te kiezen wat de beste waterontharder voor je huis is, is het wel belangrijk dat je rekening houdt met de grootte van je huishouden en het specifiek watergebruik

Waarom een waterontharder

De kwaliteit van het water waarmee we onszelf verzorgen is even belangrijk om te gebruiken voor ons huidverzorging. Door te investeren in een waterontharder investeer je in een betere kwaliteit van leven door een gezondere huid. Zet de stap naar gezondheid en kom comfort tegemoet!